Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v naši prenovljeni spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

0

plačila

Če informacije, ki jo iščete, ne najdete med spodnjimi opcijami, smo vam na voljo na 080 2081 in na spletna.trgovina@mercator.si.

Načini plačila

Vaš nakup lahko poravnate s spletnim plačilom. Sprejemamo Pika kartico (zeleno ali zlato) in kartice Maestro, Mastercard, Visa in Diners.

Lahko pa plačate tudi ob dostavi ali osebnem prevzemu. Seveda s Pika kartico (zeleno ali zlato), karticami Maestro, Mastercard in Visa ali z gotovino.

Če ste pravna oseba je plačilo možno tudi na odlog.

Z nakupom v Mercator Online seveda prejmete tudi pike. Zato ne pozabite svoje kartice Pika povezati s svojim Mercator profilom.

Vsa možna plačilna sredstev so podrobno opisana v Splošnih pogojih poslovanja.

Plačilo s Pika kartico

Registrirani uporabniki Mercator Online in portala Moja Pika lahko nakup in plačilo opravite z zeleno ali zlato plačilno kartico Pika. Deležni boste vseh spletnih ugodnosti, ki veljajo za imetnike kartice Pika.

Unovčenje zbranih pik

Do konca bonitetnega obdobja ne pozabite unovčiti pik, zbranih na vaši Pika kartici. Unovčite jih lahko tudi v Mercator Online, in sicer z zeleno in zlato Pika kartico. Za unovčenje pik morate imeti obvezno povezano svojo Pika kartico s svojim Mercator profilom. Ko boste kot plačilno sredstvo izbrali Pika kartico, boste lahko izbrali možnost unovčenja pik.

Naj poudarimo, da lahko imetniki zelene in zlate Pika kartice, ki ste registrirani uporabniki Mercator Online in portala Moja Pika, zbrane bonitetne pike koristite ob spletnem nakupu, medtem ko lahko imetniki modre Pike, ki ste registrirani uporabniki Mercator Online in Portala Moja Pika, zbrane pike unovčite samo ob nakupu in dostavi na dom s predložitvijo svoje Pika kartice.

Pomembno: Ko želite unovčiti svoje pike, morate pri vseh izdelkih izbrati možnost “Dovolim zamenjavo.” Lahko se namreč zgodi, da katerega od izbranih izdelkov ne bo na voljo, zato znesek nakupa ne bo zadoščal za unovčenje zbranih pik. Če menjave ne boste izbrali, plačilo z unovčenjem pik v tem primeru ne bo mogoče.

*Opomba: Pri enem nakupu lahko unovčite največ 9.000 pik. 

Pripis pik za opravljen nakup

Pike bodo za nakup pripisane na registrirano Pika kartico avtomatično v višini zneska nakupa. V znesek niso všteti zneski oz. izdelki, ki so izključeni iz dodelitve pik. Pike se naložijo na dan prevzema oz. dostave naročila, ko se kupcu izda končni račun. Kupcu se pike naložijo v višini, ki ustreza promocijam in akcijam na dan naročila ter končnemu znesku računa. Na dan dvojnih oz. trojnih pik boste avtomatično prejeli ustrezno število pik.

Pripis pik ob prevzemu pošiljke ni mogoč.

Potrjevanje spletnih plačil (SCA)

Ker je varnost vašega nakupa in podatkov seveda na prvem mestu, je potrebno vsak vaš spletni nakup tudi potrditi. To je standardna praksa, ki jo izvajamo vsi spletni trgovci.

Kljub dodatni zaščiti pri opravljanju spletnih nakupov vam tako fizičnim kot pravnim osebam vselej svetujemo, da s kartico, pametnimi napravami in gesli ravnate skrbno ter odgovorno. Le tako boste lahko preprečili morebitno nepooblaščeno uporabo tretjim osebam.

SearchWishlistUser AccountUser Account ThinCartArrow Left FullArrow Right FullArrow LeftArrow RightArrow RightArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetCredit CardCashVISAVISA AltVISA Altmatercardmatercard altpaypalDHLHermesCheckCash registerCheck-additionalCheck-circleCheck Circle ThinWarning CircleStarHalf StarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upChevron DownKlarnaGridListFiltersNO IMAGEAVAILABLEFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendarCalendar CheckMinusVisibleVisibleCook ComplexityCook Complexity EmptyMercator Logo MobileBook OpenBriefcaseMap MarkerMap Marker AltBox OpenTruckTrashLogo smallMailFacebookInstagramTiktokPinterestClockBookmarkBasketTwitterLinkedinYoutubeM SoseskaAmerican ExpressMastercardMastercard MaestroDiners Club InternationalPaypalVisaPika CardApp StoreGoogle playFile AltBox CheckShipPencilVectorLightbulblightningfirewheatdnapencilRefreshPika točkeOrderPayment typeFilterDirection rightDirection leftShareLogoutCancelFile uploadFile uploadCheckmarkInfoExclamation