Podrobnosti izdelka
Mnenja
Opis izdelka
Klobasa je izdelana iz grobo mletega svinjskega mesa I. in II. kat. in slanine od hrbta, vrata in stegna. Nadev je razsoljen z dodatkom nitritne soli, začinjen s česnom in poprom, napolnjen v tanka svinjska čreva in zašpiljen z leseno špilo v pare s spojenima koncema. Izdelek je vroče prekajen in pasteriziran. Danes je eno najbolj mednarodno prepoznavnih slovenskih poimenovanj s področja prehrane . Je izdelek z zaščitenim geografskim poreklom, označen z EU znakom za simbol kakovosti in logotipom »Kranjska klobasa – zašpiljeno dobra od 1896« .
Sestavine
svinjsko meso, slanina, voda, sol, poper, česen, konzervans: natrijev nitrit
Navodila za uporabo
Navodila za uporabo
Izdelek se hrani pri temperaturi do +8 C. Pakiran je v kontrolirani atmosferi. Kranjska klobasa se uživa topla po kratkem pogrevanju v vroči vodi.
Hranilne vrednosti
Vrednosti na 100 g izdelka
energijska vrednost
1250/292 kJ/kcal
maščobe
25 g
- od tega nasičene maščobe
9,7 g
ogljikovi hidrati
1 g
- od tega sladkorji
0,01 g
beljakovine
18,1 g
sol
2,77 g
Kontaktni naslov dobavitelja
CELJSKE MESNINE D.O.O. CESTA V TRNOVLJE 17, 3000 CELJE, SLOVENIJA