Podrobnosti izdelka
Mnenja
Sestavine
Predkuhan koruzni zdrob (poreklo: Italija)
Navodila za uporabo
Navodila za uporabo
1.) Solite vodo in segrevajte do vretja. Odstavite z ognja. 2.) Med stalnim mešanjem počasi vsipajte koruzni zdrob, da preprečite skepljenje. 3.) Med stalnim mešanjem postavite jed nazaj na ogenj, dokler ne zavre za nekaj sekund. 4.) Postrezite. Konsistenca polente se uravnava z večanjem in manjšanjem količine vode ali zdroba. Za 6 porcij uporabite: 1,5 litra vode, 3 žličke soli, 360 g polente (polna vrečka). Za 4 porcije: 1 liter vode, 2 žlički soli, 240 g polente (2/3 vrečke). Za 2 porciji: 0,5 litra vode, žličko soli, 120 g polente (1/3 vrečke). Čas kuhanja: 1 min.
Hranilne vrednosti
Vrednosti na 100 g izdelka
energijska vrednost
1511/356 kJ/kcal
maščobe
0,8 g
- od tega nasičene maščobe
0,1 g
ogljikovi hidrati
79 g
- od tega sladkorji
0,3 g
beljakovine
7,2 g
sol
<0,01 g
Kontaktni naslov dobavitelja
SONITAL, D.O.O. CESTA LJUBLJANSKE BRIGADE 9A, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA