Sirni fondue
- Sir grojer, 400 g
- Belo vino za kuhanje, 200 ml
- Koruzni škrob, čajnih žličk: 1
- Česen, strokov: 1
- Mleti črni poper: po okusu
- Mleti muškatni orešček : po želji
- Suha domača salama, pakirana, Loške mesnine: po želji
- Šampinjoni v kisu, Euro-vrt: po želji
- Zelene olive brez koščic, Mercator, 510 g : po želji
- Orehi jedrca, Mercator Garden Good: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Najprej naribamo sir na debelo. Posodo za fondue dobro nadrgnjemo s česnom, nato vlijemo belo vino in ga segrejemo na srednjem ognju. Ko vino zavre, zmanjšamo temperaturo in postopoma dodajamo naribani sir, pri tem pa nenehno mešamo v osmicah. Ko se sir stopi, vmešamo koruzni škrob, ki smo ga pred tem raztopili v malo vina. Začinimo s poprom, muškatnim oreškom in začimbami. Fondue naj lepo brbota, a se ne prekuha. Fondue lahko kombinirate z opečenimi kruhki, orehovimi jedrci, kakimi suhimi mesninami, zraven pa za osvežitev odlično paše različna vložena zelenjava.