Mini palačinke s pašteto in brusnično marmelado
- Pšenična moka, tip 500, 1 kg , 220 g
- Pecilni prašek, Sweet Chef, paketov: 0,50
- Sveže mleko, 3,5 % m.m., Mercator, 1 l, 400 ml
- Jajca M za peko, hlevska reja, Mercator, jajc: 1
- Maslo, Mercator, 250 g , 70 g
- Brusnični džem: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta
V skledi najprej razžvrkljamo jajce, dodamo mlačno mleko in stopljeno maslo ter dobro premešamo. V drugi skledi zmešamo pšenično moko in pecilni prašek, nato postopoma primešamo mokre sestavine in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa. Nato segrejemo posebno ponev za mini palačinkice ali manjšo ponvico, namastimo z oljem ali maslom in jih pečemo na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave.
Ko so palačinke pečene nanje dodamo plast račje ali druge paštete in manjšo žličko brusnične marmelade.