Kolač golobica v kozarčku

- Trajno polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Mercator, 1 l
- Vanilin sladkor, Sweet Chef, jedilnih žlic: 3
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, jajc: 2
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, rumenjakov: 2
- Beli kristalni sladkor, Mercator, 240 g
- Pšenična bela moka T500, Mercator, 100 g
- Sladka smetana, 36 % m.m., Mercator, 500 ml
- Kremfix, zavitkov: 2
- Jagode v košarici, 250 g
- Peneče vino muškat, polsladko, Terra Vinea, 150 ml
- Ananas, Garden Good, rezin: 4
- Pomaranče Bio Zone, kosov: 1
- Hruška, mala, kosov: 1
- Kolač golobica, Special moments, kosov: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Sadna solata
Sadje olupimo, očistimo in narežemo na majhne, približno enake koščke. Po okusu sladkamo in prelijemo s penečim vinom. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik, najbolje čez noč, da se sadje macerira in ustvari aromatičen sirup.
Vaniljeva krema
V skledi stepemo jajca, rumenjake in sladkor, nato dodamo moko in premešamo v gladko zmes. V kozici segrejemo mleko z vaniljevim sladkorjem do vretja, nato ga med nenehnim mešanjem postopoma vlijemo v jajčno zmes. Mešanico vrnemo v kozico in na nizkem ognju kuhamo še 2–3 minute, dokler se ne zgosti. Odstavimo in popolnoma ohladimo.
Sladko smetano stepemo s Kremfixom do čvrstega. Nato jo nežno vmešamo v ohlajeno vaniljevo kremo.
Sestavimo sladico
Golobico razdrobimo in z njo napolnimo kozarce do približno tretjine. Prepojimo s sirupom iz sadne solate, nato dodamo plast vaniljeve kreme in na vrh razporedimo sadje.
*Za sladico brez alkohola, lahko vino nadomestimo s pomarančnim ali ananasovim sokom.