Velikonočna pita z lososom

- Zrnati sir, Cottage Cheese, Mercator, 200 g
- Dimljen losos, Special moments, 150 g
- Por, kosov: 1
- Sveže listnato testo, Mercator Minute, 275 g , kosov: 1
- Jajca L, hlevska reja, Mercator, jajc: 1
- Mleti drobnjak: po okusu
- Koper: po okusu
- Fino mleta morska sol, Mercator, 1 kg : po okusu
- Mleti črni poper: po okusu
- Sok limone: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Pečico segrejemo na 200 °C. Listnato testo razgrnemo in izrežemo obliko velikonočnega jajca – pri tem si lahko pomagamo s krožnikom podobne oblike. Robove rahlo zavihamo in jih pritisnemo z vilicami, da se lepo oblikujejo. Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem in ga večkrat prebodemo z vilicami, da se med peko ne napihne. Pečemo 15–20 minut, dokler ni zlato rjavo. Nato ga popolnoma ohladimo. Zrnati sir zmešamo z nasekljanim drobnjakom ter začinimo s soljo in poprom. Ohlajeno testo premažemo s pripravljenim nadevom.
Po nadevu razporedimo rezine dimljenega lososa in tanke kolobarje pora. Potresemo s svežim koprom in pokapljamo z limoninim sokom za osvežujoč okus.