Košarice s pistacijevo kremo

- Mascarpone, Mercator, 250 g
- Sladka smetana, 36 % m.m., Mercator, 200 ml
- Mleti sladkor, Sweet Chef, 500 g , 50 g
- Vanilijeva pasta, Dr. Oetker, 19 g , čajnih žličk: 1
- Namaz, pistacija, Special moments, jedilnih žlic: 2
- Krhka košarica, Sweet Chef, kosov: 16
- Pistacija, neslana, Garden Good: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Mascarpone vzamemo iz hladilnika in ga pustimo na sobni temperaturi 30 minut, da se omehča. Medtem sladko smetano stepemo do čvrstega. V ločeni posodi z električnim mešalnikom stepemo mascarpone, sladkor v prahu in vaniljevo pasto, da dobimo gladko maso. Dodamo pistacijev namaz in dobro premešamo. V mascarponejevo kremo nežno vmešamo stepeno smetano – lahko ročno ali z električnim mešalnikom pri najnižji hitrosti. Mešamo le toliko, da nastane čvrsta, enotna krema.
Kremo preložimo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo v pripravljene košarice iz krhkega testa. Po vrhu posujemo z zdrobljenimi pistacijami.