Vaša košarica je prazna

Za popolno nakupovalno izkušnjo se prijavite v svoj profil
×

Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

/
Nazaj Natisni

Ocvirkove pogačice

Čas priprave: 105 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Pšenična moka, tip 500, 1 kg , 300 g
  • Bio polbela pirina moka, Vila Natura, 200 g
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Ocvirki za zabelo, Kodila, 300 g
  • Cvetlični med, Božnar, jedilnih žlic: 1
  • Rumenjaki, jajc: 2
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Planika, 240 ml
  • Solni cvet, čajnih žličk: 1
  • Pšenična moka, tip 500, 1 kg , 300 g
  • Bio polbela pirina moka, Vila Natura, 200 g
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Ocvirki za zabelo, Kodila, 300 g
  • Cvetlični med, Božnar, jedilnih žlic: 1
  • Rumenjaki, jajc: 2
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Planika, 240 ml
  • Solni cvet, čajnih žličk: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Ocvirkove pogačice so priročen in mehek prigrizek, ki se prileže ob dobrem vinu in dobri družbi.

Rdeča nit prekmurske kulinarike so težje in bolj mastne mesne jedi, zato ni nenavadno, da so se genialne gospodinje odločile v pogače stlačiti kar ocvirke.


Postopek:

  1. Pečico segrej na 190 °C.
  2. V skledi zmešaj obe moki, suhi kvas, med, rumenjak, mlačno mleko, sol in 50 g ocvirkov za zabelo.
  3. Iz sestavin zgneti testo in ga pokritega pusti vzhajati 1 uro na toplem.
  4. Za premaz stresi 100 g ocvirkov in 100 g ocvirkov za zabelo v sekljalnik in jih zmelji.
  5. Vzhajano testo razvaljaj na 1 cm debelo in ga premaži z ocvirkovim premazom.
  6. Testo prepogni z leve preko sredine in z desne preko sredine, nato še z vrha preko sredine in z dna preko sredine. Tako zloženo testo pusti vzhajati 15 minut.
  7. Testo ponovno razvaljaj in prepogni ter vzhajaj. Postopek potem ponovi še enkrat.
  8. Na koncu vzhajano testo razvaljaj na debelino 2 cm.
  9. Iz testa s kozarcem izreži krogce, ki jih razporediš po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
  10. Pokrij jih in vzhajaj 15 minut.
  11. Pogačice premaži z mešanico enega jajca in 2 žlic mleka.
  12. Z ostrim nožem na vrhu pogačic zareži mrežo.
  13. Peci jih 15-20 minut pri 190 °C.
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene