Vaša košarica je prazna

Za popolno nakupovalno izkušnjo se prijavite v svoj profil
×

Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

/
Nazaj Natisni

Langaš s kislo smetano, hrenom in tünko

Čas priprave: 105 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Pšenična bela moka T500, Mlin Rotar, 500 g
  • Beli kristalni sladkor, Mercator, jedilnih žlic: 1
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Jogurt, 500 g , 200 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 1
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Planika, 1 dcl
  • Solni cvet, jedilnih žlic: 2
  • Hladno stiskano sončnično olje: po okusu
  • Kisla smetana Radi imamo domače: po okusu
  • Naribani prekmurski hren, Kmetija Majcan: po okusu
  • Prleška tünka, Ave Prestige, ZGO, pakirano: po okusu
  • Mleti drobnjak: po okusu
  • Pšenična bela moka T500, Mlin Rotar, 500 g
  • Beli kristalni sladkor, Mercator, jedilnih žlic: 1
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Jogurt, 500 g , 200 g
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 1
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Planika, 1 dcl
  • Solni cvet, jedilnih žlic: 2
  • Hladno stiskano sončnično olje: po okusu
  • Kisla smetana Radi imamo domače: po okusu
  • Naribani prekmurski hren, Kmetija Majcan: po okusu
  • Prleška tünka, Ave Prestige, ZGO, pakirano: po okusu
  • Mleti drobnjak: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Langaš je pravi težkokategornik prekmurske kuharije, saj ga je težko premagati. V divjini ga najdemo v več različicah, glede na njegovo osnovo - krompirjev, s kislo smetano ali pa z jogurtom.

Puhasto ocvrto kvašeno testo z jogurtom se izkaže kot perfektna podlaga za nadev iz kisle smetane, hrena in tünke.

Testo:

  1. Moko, sladkor, sol in suhi kvas zmešaj v skledi in v sredini izkoplji jamico.
  2. V jamico zlij tekoči jogurt, jajce in 1 dl toplega mleka.
  3. Sestavine premešaj, nato pa zgneti v voljno testo.
  4. Testo pokrij in ga pusti vzhajati do dvojne prostornine, približno 1 uro.

Oblikovanje in cvrtje:

  1. Vzhajano testo razdeli na 12 enakih delov, ki jih oblikuješ v kepe.
  2. Pokrij jih in vzhajaj 15 minut.
  3. Vsako kroglico splošči in jo 2-3 minute cvri v vročem olju.
  4. Vsak langaš med cvrtjem enkrat obrni.

Nadev:

  1. Tünko nareži na majhne kocke.
  2. Langaš premaži z žlico kisle smetane, po njej razporedi kocke tünke, po vrhu pa potresi nastrgan hren in sesekljan drobnjak.
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene