Ajdova zlevanka

- Ajdova moka, Diši po Prekmurju, 150 g
- Pšenična moka T 500, Mlin Grebenc, 600 g
- Bio jajca M, Durnik, kosov: 2
- Beli kristalni sladkor, Mercator, 100 g
- Sadni jogurt, Tinkin jogurt, 250 ml , 3 dcl
- Hladno stiskano sončnično olje, 30 ml
- Pecilni prašek, Dr. Oetker, 6x12 g , vrečk: 1
- Ekstra slivova domača marmelada, Berce, jedilnih žlic: 4
- Sadni jogurt borovnica, 500 g , jedilnih žlic: 5
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Zlevanka (zlejvanka) je preprosta in slastna prekmurska jed, ki jo je enostavno pripraviti. Tradicionalno po njej pokapajo bučno olje, midva pa sva jo obogatila s sadnim jogurtom in slivovo marmelado.
Priprava:
- Pečico nastavi na 180 °C.
- V skledi penasto stepi jajci in sladkor.
- Dodaj olje in tekoči jogurt.
- V ločeni posodi zmešaj obe moki in pecilni prašek.
- Moko primešaj k mokrim sestavinam.
- V pekač s premerom 26 cm postavi list papirja za peko in vanj vlij maso.
- Po zlevanki pokapaj in pošpricaj slivovo marmelado in sadni jogurt.
- Peci jo 25 minut na 180 °C.
- Ko se zlevanka ohladi, jo posujemo s sladkorjem v prahu in jo narežemo.