Vaša košarica je prazna

Za popolno nakupovalno izkušnjo se prijavite v svoj profil
×

Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

/
Nazaj Natisni

Bulje s praženo repo

Čas priprave: 60 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Koruzna moka, Kozjanski Mlin, 1 kg
  • Maslo, Loške mlekarne, 240 g , 150 g
  • Zlate rozine, Mercator Garden Good, 80 g
  • Bio jogurt, 500 g , 120 g
  • Beli kristalni sladkor, Mercator, jedilnih žlic: 2
  • Solni cvet, 10 g
  • Kisla repa, Kmetija Požar, 500 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Domača zaseka, Mesarija Kragelj, 300 g, 60 g
  • Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
  • Domača dimljena klobasa, Mesarija Kragelj, kosov: 1
  • Lesena kuhalnica, 30 cm , kosov: 1
  • Planinski sir, polmastni, poltrdi: po okusu
  • Celi črni poper v mlinčku: po okusu
  • Lovorjevi listi: po okusu
  • Koruzna moka, Kozjanski Mlin, 1 kg
  • Maslo, Loške mlekarne, 240 g , 150 g
  • Zlate rozine, Mercator Garden Good, 80 g
  • Bio jogurt, 500 g , 120 g
  • Beli kristalni sladkor, Mercator, jedilnih žlic: 2
  • Solni cvet, 10 g
  • Kisla repa, Kmetija Požar, 500 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Domača zaseka, Mesarija Kragelj, 300 g, 60 g
  • Sladka mleta rdeča paprika, čajnih žličk: 1
  • Domača dimljena klobasa, Mesarija Kragelj, kosov: 1
  • Lesena kuhalnica, 30 cm , kosov: 1
  • Planinski sir, polmastni, poltrdi: po okusu
  • Celi črni poper v mlinčku: po okusu
  • Lovorjevi listi: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Bulje so kuhani cmoki iz koruzne moke in so značilni za širše območje Kobarida. Največkrat jih postrežemo s kislo repo ali zeljem ter ob bok klobasam.

Svoje mesto na mizi so najpogosteje našle v prazničnem obdobju.

Bulje:

  1. V skledo stresi koruzno moko, rozine ter sladkor in sol, nato pa zraven pljuskni še stopljeno maslo in tekoči jogurt.
  2. Sestavine prelij s približno 700 ml vrele vode in premešaj.
  3. Zavihaj rokave in iz mase z rokami pogumno odtrgaj kepo, ki jo močno stisneš v čvrsto buljo. Popelji jo malce po pšenični moki, nato jo nežno položi v slan krop, kjer naj počasi brbota 30 minut.
  4. Postopek ponavljaj, da porabiš vso maso.


Pražena repa:

  1. Kislo repo po želji splakni, nato pa jo stresi v širok lonec.
  2. Posoli jo, vanjo frcni poper v zrnu in nežno položi lovorjev list.
  3. Medtem, ko se repa kuha, v ponvi na malce olja prepraži na drobno nasekljano čebulo.
  4. Čebulo potresi z žličko sladke rdeče paprike, nato pa jo stresi k zelju.
  5. Repo praži toliko časa, da se zmehča, nakar vanjo vmešaš še zaseko.

Postrežba:

  1. Bulje postavimo na praženo repo in po njih naribamo poltrdi sir.
  2. Ob buljah postrežemo kuhano klobaso.
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene