Vaša košarica je prazna

Za popolno nakupovalno izkušnjo se prijavite v svoj profil
×

Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

/
Nazaj Natisni

Sardele na šavor

Čas priprave: 30 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Sveže sardele, 500 g
  • Pšenična moka, tip 500, 1 kg , jedilnih žlic: 2
  • Čebula, kosov: 2
  • Malvazija, vrhunsko belo vino, Vinakoper, 130 ml
  • Vinski kis, Renški Hram, 130 ml
  • Sok limon, kosov: 1
  • Lovorjevi listi, kosov: 1
  • Celi rožmarin, Kotanyi, vejic: 1
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml: po okusu
  • Nerafinirana morska Piranska sol: po okusu
  • Celi črni poper: po okusu
  • Prt tekač z rožami: kos
  • Sveže sardele, 500 g
  • Pšenična moka, tip 500, 1 kg , jedilnih žlic: 2
  • Čebula, kosov: 2
  • Malvazija, vrhunsko belo vino, Vinakoper, 130 ml
  • Vinski kis, Renški Hram, 130 ml
  • Sok limon, kosov: 1
  • Lovorjevi listi, kosov: 1
  • Celi rožmarin, Kotanyi, vejic: 1
  • Ekstra deviško olivno olje, 500 ml: po okusu
  • Nerafinirana morska Piranska sol: po okusu
  • Celi črni poper: po okusu
  • Prt tekač z rožami: kos
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Sardele na šavor so nadvse enostavna istrska jed, ki je prava poslastica za vse ljubitelje rib. Gre za v oljčnem olju ocvrte sardele, ki jih še vroče preliješ z marinado iz čebule, vina, vinskega kisa in zelišč.

Dlje, kot te sardele pridno čakajo v hladilniku, boljše bodo!

Postopek:

  1. Sardele kupi očiščene ali pa jih očisti na lastno pest - vsako sardelo s strganjem noža od repa proti glavi oluskaj, nato pa ji za škrgami odreži glavo, iz trebušne votline pa postrgaj drobovje.
  2. Očiščene sardele narahlo posoli in jih povaljaj v moki.
  3. V večjo ponev z visokim robom natoči ravno toliko olja, da pokriješ dno ponve.
  4. Sardele ocvri na vsaki strani do zlatorumene barve.
  5. Po sardelah razporedi na rezine narezano limono.
  6. Ocvrte sardele zloži v pekač ali posodo tako, da so na tesnem, a v eni plasti.
  7. V ponev, kjer so se cvrle sardele, stresi na kolobarje narezano čebulo.
  8. Praži jo le toliko, da oveni.
  9. Dodaj vino, kis in vodo.
  10. Ko tekočina zavre, dobljen šavor (marinado) prelij po sardelah.
  11. Sardele na šavor pokrij in postavi v hladilnik, kjer naj čaka kak dan ali dva - dlje, kot se sardele marinirajo, boljše so.
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene