Vaša košarica je prazna

Za popolno nakupovalno izkušnjo se prijavite v svoj profil
×

Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

/
Nazaj Natisni

Pohorska omleta

Čas priprave: 40 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 3
  • Bio skuta, Loška mlekarna, 200 g
  • Beli kristalni sladkor, Agragold, 40 g
  • Pšenična moka, tip 500, 1 kg , 40 g
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , vrečk: 1
  • Limonina lupinica, limon: 1
  • Sladka smetana, 100 g
  • Sladkor za posip, jedilnih žlic: 2
  • Serviete Natur Premium, oranžne barve : po potrebi
  • Malinina marmelada, Dobrote Dolenjske: po okusu
  • Bio jajca M, Durnik, jajc: 3
  • Bio skuta, Loška mlekarna, 200 g
  • Beli kristalni sladkor, Agragold, 40 g
  • Pšenična moka, tip 500, 1 kg , 40 g
  • Vanilin sladkor bourbonska vanilija, Dr. Oetker, 10 g , vrečk: 1
  • Limonina lupinica, limon: 1
  • Sladka smetana, 100 g
  • Sladkor za posip, jedilnih žlic: 2
  • Serviete Natur Premium, oranžne barve : po potrebi
  • Malinina marmelada, Dobrote Dolenjske: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Pohorska omleta je v primerjavi z mnogimi drugimi slovenskimi tradicionalnimi jedmi relativno mlada - prva je nastala leta 1950. To ikonično sladico je ušpičil g. Viljem Račič, upravnik Železničarskega doma na prelepem Pohorju.

V osnovi gre za skulpturo biskvita, smetane in brusničnega džema, midva pa sva v kremo dodala še skuto, poleg marmelade pa uporabila še hrustljavo liofilizirano sadje.

Biskvit:

  1. Pečico segrej na 200 °C.
  2. V posodo nameči 3 jajca, 40 g sladkorja in 1 vrečko vanilijevega sladkorja.
  3. Vse skupaj električno klofaj približno 7 minut, da dobiš gosto peno svetlo rumene barve.
  4. K zmesi presej 40 g moke in dodaj nastrgano lupinico ene limone, nato vse skupaj premešaj s spatulo.
  5. Na pladenj za peko postavi list papirja za peko in nanj nadevaj 4 približno enako velike kroge biskvitne mase.
  6. Pekač postavi v pečico in počakaj 5-8 minut, da se biskviti spečejo.
  7. Še vroče biskvite prepogni in jih pusti, da se tako ohladijo.

Nadev:

  1. V eni posodi z mikserjem stepi sladko smetano do stepene smetane.
  2. V drugi posodi z mikserjem zmešaj skuto in sladkor v prahu.
  3. Stepeno smetano s spatulo primešaj k skuti.

Postrežba:

  1. Ohlajene biskvite po notranji strani premaži z malinovo marmelado.
  2. Vsak biskvit napolni s četrtino skutnega nadeva.
  3. Po nadevu potresi nadrobljeno liofilizirano sadje.
  4. Na koncu prepognjeno omleto posuj s sladkorjem v prahu.
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene