Štajerska mlečna juha

- Domači jogurt, Čuš, 500 g
- Jajčni svedri Brumat, Naturtest, pesti: 3
- Šampinjoni v kisu, Euro-vrt, 100 g
- Pšenična moka, tip 500, 1 kg , jedilnih žlic: 2
- Krompir Premium, 900 g
- Serviete Natur Premium, oranžne barve : po potrebi
Priprava - po navodilih avtorja recepta
V štajersko mlečno juho tradicionalno spada kislo mleko, a se v njej odlično znajde tudi jogurt, kar dokazuje tale okusna župca.
Juha je odličen poligon za obogatitev z okusi, kar sva s pridom izkoristila in v pisker zatlačila še gobice in testenine.
Postopek:
- Krompir olupi in ga nareži na enakomerne kocke.
- Krompirjeve kocke stresi v lonec in jih zalij z 2 l vode.
- Dodaj 3 ščepce soli.
- Krompir kuhaj, da se zmehča.
- V posodici razžvrkljaj 500 g jogurta in 2 zvrhani žlici moke. Dobljeno zmes vmešaj v juho.
- 100 g šampinjonov odcedi in jih vrzi v juho, skupaj s 3 pestmi testenin.
- Kuhaj, da se kuha zgosti, nakar jo soliš in popraš po okusu.
- Pred postrežbo po juhi potresi še nasekljan peteršilj.