Vaša košarica je prazna

Za popolno nakupovalno izkušnjo se prijavite v svoj profil
×

Če potrebujete pomoč pri nakupovanju v spletni trgovini Mercator Online, smo tukaj za Vas na brezplačni telefonski številki 080 2081 ali na e-naslovu: spletna.trgovina@mercator.si

/
Nazaj Natisni

Bloška trojka

Čas priprave: 140 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Krompir, 800 g
  • Domača panceta, Salumis, 80 g
  • Bio domače telečje hrenovke, Žgajnar, parov: 1
  • Bio ocvirki v masti, Kmetija Žgajnar, jedilnih žlic: 1
  • Nadzemna koleraba, 600 g
  • Korenje Bio Zone, 200 g
  • Fižol češnjevec, Garden Good, 400 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 2
  • Lovorjevi listi, listov: 1
  • Paradižnikova mezga, jedilnih žlic: 1
  • Zeliščna sol, Majnika: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Serviete Natur Premium, 3-slojne, rdeče: paket
  • Krompir, 800 g
  • Domača panceta, Salumis, 80 g
  • Bio domače telečje hrenovke, Žgajnar, parov: 1
  • Bio ocvirki v masti, Kmetija Žgajnar, jedilnih žlic: 1
  • Nadzemna koleraba, 600 g
  • Korenje Bio Zone, 200 g
  • Fižol češnjevec, Garden Good, 400 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 2
  • Lovorjevi listi, listov: 1
  • Paradižnikova mezga, jedilnih žlic: 1
  • Zeliščna sol, Majnika: po okusu
  • Mleti črni poper, Maestro: po okusu
  • Serviete Natur Premium, 3-slojne, rdeče: paket
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Ta krepka enolončnica ima več imen, vsako pa jo opiše po svoje. Eni ji rečejo bloška trojka, saj vsebuje tris kolerabe, krompirja in fižola. Drugim pa je bolj pri srcu ime kavla ali kavra, kar se navezuje na kup kolerabe, ki plava v njej.

Ne glede na ime gre za odlično gosto enolončnico, ki pogreje do kosti, kar je kot nalašč za polarni mraz Blok, zibelke smučanja.

Bločani pravijo, da mora za dobro kavlo vanjo stopiti svinja, midva pa sva v lonec poleg ocvirkov in pancete povabila še kravo v obliki telečjih hrenovk.


Postopek:

  1. Krompir olupi in ga nareži na enakomerne kocke.
  2. Kolerabo olupi, jo razčetveri in nareži na pol centimetra debele rezine.
  3. Korenje olupi in nareži na kolesca.
  4. Čebulo in česen olupi in ju na drobno nasekljaj.
  5. Panceto nasekljaj ali nareži na drobne kocke in jo stresi v velik hladen pisker.
  6. Lonec pristavi na srednji ogenj in segrevaj, da se maščoba na panceti raztopi, iz kastrole pa je slišati cvrčanje.
  7. Čebulo popraži, da postekleni, nato popraži še česen.
  8. Ko česen zadiši, v lonce stresi kolerabo, krompir in korenje.
  9. Premešaj in praži nekaj minut, nato v pisker frcni še lovorjev list.
  10. Zalij s 1,7 l vode in segrevaj do vretja, nato ogenj zmanjšaj.
  11. Ob prijetnem brbotanju naj se kavla kuha 2 uri.
  12. Ko jo dobro premešaš, bosta razkuhana koleraba in krompir poskrbela za gostoto.
  13. V kavlo vrzi 1 žlico ocvirkov, 1 žlico paradižnikovega koncentrata in 1 par hrenovk.
  14. Kuhaj še 5 minut, da se hrenovke skuhajo, nato trojko soli in popraj po okusu.
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene