Vanilijevi rogljički Taste of Christmas, Dr. Oetker, 360 g
Koda artikla: 448353
Na sliki ali v opisu izdelka so podane predpisane informacije o živilu. Med predpisanimi podatki so tudi variabilni podatki, kot so rok uporabnosti, navedba proizvajalca in poreklo, zato boste na izbranem izdelku doma lahko ugotavljali razlike. Na označbi živila, ki ga boste prejeli, so navedeni VSI obvezni podatki. Slike so simbolične, ponudnik si pridržuje pravico do tipkarskih napak. Več informacij poiščite v splošnih pogojih poslovanja Mercator Spletne Trgovine.
PŠENIČNA moka, sladkor, škrob (PŠENICA), sladkor v prahu, sredstvi za vzhajanje (difosfati, natrijevi karbonati), naravna aroma burbonske vanilije. Lahko vsebuje JAJCA, SOJO, MLEKO.
1. Priprava testa: Pekač obložite s papirjem za peko. Predhodno segrejte pečico. Temperatura pečice z zgornjim/spodnjim grelcem: pribl. 170 °C. Temperatura ventilacijske pečice: pribl. 150 °C. Mešanico za testo stresite v mešalno posodo in dodajte maslo ali margarino in rumenjak. Vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane testo. Testo nato na delovni površini zgnetite v gladko testo. 2. Oblikujte rogljičke: Iz testa na rahlo pomokani delovni površini oblikujte za svinčnik debele zvitke, razrežite jih na 4–5 cm dolge kose in jih na koncih rahloposvaljkate. Upognjene v rogljičke položite na pekač.3. Peka in posip: Pekač vstavite v pečico. Položaj v pečici: srednji | Čas peke: pribl. 12 - 15 minutŠe vroče rogljčke skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko. Rogljičke na papirju pomaknite skupaj, posujte jih zdekorativnim sladkorjem in pustite, da se ohladijo.
DR. OETKER, D.O.O. GMAJNA 15, 1236 TRZIN, SLOVENIJA
| Hranilne vrednosti | Vrednosti na 100 g izdelka | |
|---|---|---|
| energijska vrednost | 1513/357 | kj/kcal |
| maščobe | 0,7 | g |
| od tega | ||
| — nasičene maščobe | 0,1 | g |
| — enkrat nenasičene maščobe | ||
| — večkrat nenasičene maščobe | ||
| ogljikovi hidrati | 81 | g |
| od tega | ||
| — sladkorji | 24 | g |
| — polioli | ||
| — škrob | ||
| prehranske vlaknine | 2,3 | g |
| beljakovine | 5,8 | g |
| sol | 0,45 | g |