
Instant polenta, brez glutena, Molino Di Ferro, 360 g
Koda artikla: 818582
Na sliki ali v opisu izdelka so podane predpisane informacije o živilu. Med predpisanimi podatki so tudi variabilni podatki, kot so rok uporabnosti, navedba proizvajalca in poreklo, zato boste na izbranem izdelku doma lahko ugotavljali razlike. Na označbi živila, ki ga boste prejeli, so navedeni VSI obvezni podatki. Slike so simbolične, ponudnik si pridržuje pravico do tipkarskih napak. Več informacij poiščite v splošnih pogojih poslovanja Mercator Spletne Trgovine.
Predkuhan koruzni zdrob (poreklo: Italija)
1.) Solite vodo in segrevajte do vretja. Odstavite z ognja. 2.) Med stalnim mešanjem počasi vsipajte koruzni zdrob, da preprečite skepljenje. 3.) Med stalnim mešanjem postavite jed nazaj na ogenj, dokler ne zavre za nekaj sekund. 4.) Postrezite. Konsistenca polente se uravnava z večanjem in manjšanjem količine vode ali zdroba. Za 6 porcij uporabite: 1,5 litra vode, 3 žličke soli, 360 g polente (polna vrečka). Za 4 porcije: 1 liter vode, 2 žlički soli, 240 g polente (2/3 vrečke). Za 2 porciji: 0,5 litra vode, žličko soli, 120 g polente (1/3 vrečke). Čas kuhanja: 1 min.
SONITAL, D.O.O. CESTA LJUBLJANSKE BRIGADE 9A, 1000 LJUBLJANA, SLOVENIJA
Hranilne vrednosti | Vrednosti na 100 g izdelka | |
---|---|---|
energijska vrednost | 1511/356 | kj/kcal |
maščobe | 0,8 | g |
od tega | ||
— nasičene maščobe | 0,1 | g |
— enkrat nenasičene maščobe | ||
— večkrat nenasičene maščobe | ||
ogljikovi hidrati | 79 | g |
od tega | ||
— sladkorji | 0,3 | g |
— polioli | ||
— škrob | ||
prehranske vlaknine | ||
beljakovine | 7,2 | g |
sol | <0,01 | g |