Rižota z jurčki, Tiberino, 200 g
Koda artikla: 90541
Na sliki ali v opisu izdelka so podane predpisane informacije o živilu. Med predpisanimi podatki so tudi variabilni podatki, kot so rok uporabnosti, navedba proizvajalca in poreklo, zato boste na izbranem izdelku doma lahko ugotavljali razlike. Na označbi živila, ki ga boste prejeli, so navedeni VSI obvezni podatki. Slike so simbolične, ponudnik si pridržuje pravico do tipkarskih napak. Več informacij poiščite v splošnih pogojih poslovanja Mercator Spletne Trgovine.
riž Carnaroli 92%, jurčki (Boletus Edulis) 4%,zelenjavna juha (sol, čebula, jurčki (Boletus edulis in sorodno), korenček, ekstra deviško oljčno olje, por, peteršilj, zmleta semena zelene, česen), peteršilj, česen.Izdelano v obratu, ki uporablja tudi :GLUTEN, MANDLJE, LEŠNIKE, SOJO, SEZAM, TUNO, SIPO, JAJCA.NE VSEBUJE DODANEGA GLUTAMATA ali kemičnih sestavin in živalskih derivatov.
V ponvi ali kozici s premazom proti sprijemanju zavrite 700 ml vode in 2 žlici ali več ekstra deviškega oljčnega olja. Vsebino vrečke stresite v posodo, pokrijte in pustite, da se kuha na srednjem ognju 1 minuto. Občasno premešajte, DOKLER SE VODA SKORAJ POVSEM NE POKUHA ( cca 18 minut). Če želite zmehčati riž, dodajte 1 zajemalko vrele vode. Dodajte sol in pustite počivati 1 minuto. Pred serviranjem dodajte še 1 ali 2 žlici mlačne vode in za oreh masla ali ekstra deviškega oljčnega olja.NASVET: kuhajte kot klasično rižoto z dodajanjem vode večkrat po malo. Med kuhanjem dodajte 1 sesekljano klobaso in pest orehov K jedi se odlično poda kozarec lahkega rdečega vina ( Sangiovese di Romagna DOC).
JADRAN DOM D.O.O. PARTIZANSKA CESTA 75, 6210 SEŽANA, SLOVENIJA
| Hranilne vrednosti | Vrednosti na 100 g izdelka | |
|---|---|---|
| energijska vrednost | 1514/362 | kj/kcal |
| maščobe | 14 | g |
| od tega | ||
| — nasičene maščobe | 0,1 | g |
| — enkrat nenasičene maščobe | ||
| — večkrat nenasičene maščobe | ||
| ogljikovi hidrati | 70,2 | g |
| od tega | ||
| — sladkorji | 2,5 | g |
| — polioli | ||
| — škrob | ||
| prehranske vlaknine | 3,2 | g |
| beljakovine | 14 | g |
| sol | 2,5 | g |